04 Mar
04Mar

תחרות הישראמן שונה באופיה, סביר להניח מכל תחרות שתעשו למרחק הארוך בסבב המקומי והעולמי. 

התחרות באילת מאופיינת במה שנקרא- תנאים משתנים ואין לדעת למה לצפות עד בוקר התחרות- במקרים מסוימים גם במהלך התחרות יכולות להתרחש הפתעות, עליהן נרחיב בהמשך המאמר.


נתחיל מהחלק הפשוט יותר בתחרות- שחייה.
השחייה במים צלולים להפליא בים האדום של מפרץ אילת, בשחייה ניתן לשים חליפות שחייה ארוכות, שנקראות בשפה המקצועית- Wetsuit לטובת חום גוף עקב הקור השורר בחוץ וטמפרטורת המים הקבועה באילת שעומדת על 21-2 מעלות לאורך כל ימות השנה.

רכיבה: מסלול הישראמן מיוחד בנופיו, עם היציאה מהעיר נתקלים בנוף עוצר נשימה של מדבר וכבישים אינסופיים על כביש 12 העוצמתי, לאורך המסלול מלווה גדר הפרדה בינינו לבין מדינה אחרת- מצריים ואם נסתכל טוב יהיה ניתן לראות חיילים מ-2 צידי הגדר.
חשוב להכיר את מסלול הרכיבה על בוריו על מנת לנצל את מרכיביו השונים ולהתאים אותם לכושר הנוכחי של הספורטאי ולחוזקותיו.
הרכיבה מתחילה עם קטע מישורי בעיר של 3 קמ עד תחילת העלייה מכיכר היציאה מהעיר ועד מעט לאחר שטח החלפה - טי 2.
עלייה של 15 קמ, שיפוע ממוצע של 6 אחוז ובעיקר חימום מנועים לקראת המשך הקרב על המסלול.

את העלייה חשוב לקחת באופן שקול ומבוקר- אלא אם אתם נלחמים על מלך ההר ואז תשקלו טוב את המשך הרכיבה ואת מגמת ההתאוששות שתצטרכו לאורך הציר המרכזי של התחרות שאורכו 75 קמ.(לחצי המרחק- ו165 למרחק המלא)
העלייה היא קטע גישור , תחילת המירוץ, יש לנו עוד כוח ואנחנו מסוגלים לדחוף, החוכמה היא לדעת לווסת את הרגש ולעבוד מהשכל הישר - כל אחד מגיע עם תוכנית עבודה מסודרת , לכן גם מומלץ לעבור על המסלול בחודשים של לפני התחרות .

עם סיום העלייה מגיע לטעמי החלק המעניין וה "קל" יותר של המסלול, מנטפים ועד צומת סיירים. 37.5 קמ של רולינג הילס, בד"כ רוח גב מפנקת וירידות לצבירת תאוצה .המשפט- "אירו זה הכל " מאפיין מאוד את המסלול הנ"ל, בתחרות כמו הישראמן חשוב לשבת בתנוחה אווירודינמית על מנת למקסם מהירות בירידות ולשמר אותם בקטעי המישור , הפערים וההבדלים בקמ"ש בירידות ובקטעי המישור מגדילים את הפער משמעותית מיתר המתחרים מאשר בעליות לאורך המסלול, לכן חשוב לדעת איפה כדאי ללחוץ על ה"גז" ואיפה ניתן מעט לשחרר.

לאחר הסיבוב וחזרה לטי 2(מדבר על חצי המרחק- רק בו התנסתי) היא מהקשוחות אותן חווים הרוכבים, מצד אחד "מריחים" את הסוף, מצד שני- שם לרוב יהיו את רגעי המשבר במידה והתזונה הייתה לקויה או שהוואטים היו גבוהים מידי, במידה וכך המצב- חשוב לזכור שהמטרה העיקרית היא לרדת לריצה רעננים ככל האפשר, לכן גם אם סטיתם במעט מתכנית העבודה זה לא מאוחר לתקן- תקפידו לאכול ולשתות(גם אם אין חשק) וכמובן על מורל מנטלי גבוהה, אתם מוכנים, אתם מאומנים ואפשר לצאת מכל משבר אליו נקלעתם במהלך התחרות.


המלצה שלי לקחת את עשרת הקילומטרים האחרונים של הרכיבה בצורה יותר סולידית על מנת למקסם התאוששות לפני הריצה- לסיים את בקבוק השתייה, לקחת ג'ל (ולמי שלא מפריע- לעשות על עצמו את צרכיו- כמובן רק שתן 😅 )


ירידה לריצה: כבר אמרנו שהתחרות שונה באופיה?
11 קמ בירידה- נשמע קל? אז זהו- שלא כ"כ
רגליים מעט כבדות לאחר הרכיבה- תנסו לא להתנגד למהירות הגוף בירידה אלא לתת לצעדים להפתח , להיות קשובים לדופק ולקצב הביצוע ואיפה שניתן לרוץ מעט על חול/שטח כדי לרכך את האימפקט עם הקרקע- מומלץ לעשות זאת.


לאחר הירידה מגיע קטע של 3 קמ עם רוח גב מפנקת, אל תתפתו גם פה ללחוץ מעבר , תשמרו על קדנס מספיק גבוה (אחרי הירידה הוא נוטה לרדת) תקפידו לשתות ולאכול ותזכרו שעדיף בחזרה לרוץ עם עוד מישהו ולא לבד- הרוח מקשה על כולם, לכן חלוקת הובלה היא מתבקשת כמו ברכיבה עם דראפטינג (רק שבריצה זה חוקי)
עם הכניסה לטיילת כבר מרגישים את הסוף, פוגשים את המשפחה והחברים או סתם קהל שמגיע לעודד, לדעתי, החלק הכי נחמד במירוץ.
לא לשכוח לחייך בקו סיום וכמובן לסיים עם 2 נעליים על הרגליים 😁 

הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.